Solarni bojler SN NES Deutsche Technologie

Solarni bojler SN NES Deutsche Technologie

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
SN 150
SN 200
SN 250
SN 300
SN 400
SN 500
SN 750
SN 1000
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
32.497,20
38.996,64
39.841,20
47.809,44
45.900,00
55.080,00
56.181,60
67.417,92
64.994,40
77.993,28
74.174,40
89.009,28
108.324,00
129.988,80
123.746,40
148.495,68
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Solarni bojleri SN NES Deutsche Technologie

Solarni bojleri NES se koriste da bi se dobila sanitarna topla voda – potrošna topla voda.

Solarni bojler sa solarnim kolektorom je osnovna komponenta u svakom solarnom sistemu čija je osnovna funkcija da bi se zagrejala , akumulirala i skladištila sanitarna topla voda – potrošna topla voda za svakodnevne potrebe u domaćinstvima, turizmu i industriji koristeći solarnu energiju.

Instaliranjem solarnog bojlera sa solarnim kolektorima i opremom, dobili smo centralno zagrevanje sanitarne tople vode koristeći solarnu energiju kao glavni izvor obnovljive energije koja je kao energetski faktor najvažnije jer je besplatna i ne zagađuje prirodu i okolinu u kojoj živimo donoseći nam visoku finansijsku uštedu.

Solarni bojleri se dele na MONOVALETNE – sa jednim izmenjivačem toplote i BIVALENTNE – sa dva izmenjivača toplote koji se naziva KOMBINOVANI SOLARNI BOJLER, jer ima kombinaciju korišćenja solarne, električne energije i energije iz grejnog sistema kuće, čvrsto gorivo itd ...

KOMBINOVANI solarni bojleri, sa kombinacijom korišćenja više vrsta energija, izmedju kojih je solarna energija glavni vid energije, predstavlja veoma savremen i štedljiv način za zagrevanje i skladištenje sanitarne tople vode, eliminišući na taj način postojanje više manjih klasičnih bojlera, takodje donoseći uštedu u energiji zbog mogućnosti grejanja sanitarne vode samo na jednom mestu. Takodje, isti solarni bojler, pruža nam mogućnost za korišćenjem neke od drugih konvencionalnih energija povezivanjem na centralni grejni sistem, zadržavajući i dalje mogućnost elektro dogrevanja u veoma niskom procentu.

Solarni bojler SN NES je  napravljen od čelika S235JR čija je unutrašnjost tanko obložena staklasto porcelanskim titanijum emajlom u skladu sa Nemačkim visokim standardom o zaštiti i sanitarno – zdravstvenoj ispravnosti DIN 4753-3. Dodatna sigurnost je obezbeđena magnezijumskom anodom za zaštitu od korozije. Radni pritisak solarnog bojlera je do 10 bara a izmanjivača toplote je 16 bara.

Bojleri imaju termoizolaciju od CFC poliuretanske pene i PVC zaštitni omotač RAL 9006.

NAPOMENA: bojleri iznad 500 litara se ne postavljaju na nožice već se montiraju diretno na pod.

Grejači i termoregulatori se posebno nabavljaju i ne ulaze u cenu.

Solarno grejanje: besplatna Sunčeva energija koja se jednostavno skladišti i koristi.

Solarna energija se može objasniti vrlo jednostavno: svima se desilo da ostave baštensko crevo napolju tokom leta na osunčanoj površini, nakon čega se preostala voda u crevu zagrejala za jako kratko vreme. Solarni termički kolektori koriste i unapređuju upravo ovaj princip, njihove apsorberske ploče su crne i jako privlače Sunčevo zračenje, dok u njima teče posebna tečnost, na koju se predaje toplota.

Akumulator toplote, odnosno bafer funkcioniše kao neka vrsta baterije, i skladišti dobijenu toplotnu energiju. Uskladištena toplotna energija može zadovoljiti potrebe domaćinstva za sanitarnom toplom vodom do nekoliko dana bez Sunca, u zavisnosti od potreba domaćinstva i zapremine bafera. Akumulator toplote je važan kao i sam solarni panel, jer je toplotna energija najpotrebnija u periodu kada nema Sunčevog zračenja, pa samim tim bez skladištenja te energije, solarni sistemi ne bi imali ovoliko primene. Baferi treba da imaju što manje toplotne gubitke, pa je bitno da su dobro izolovani. 

Izračunavanje potrebne količine toplote  za zagrevanje sanitarne tople vode je prilično jednostavno, jer je potražnja za toplom vodom je relativno konstantna tokom godine, za razliku od potrebe za toplotnom energijom - koja se značajno menja tokom godine. Koeficijent solarne energije pokazuje koliko će potražnja energije za toplu vodu biti pokrivena solarnom toplotnom energijom. U praksi, vrednosti oko 60 procenata su uobičajene, jer to dovodi do potpune pokrivenosti potražnje za toplom vodom u letnjem periodu, bez stvaranja viška toplotne energije. Istovremeno, solarni sistem još uvek osigurava značajno smanjenje troškova za zagrevanje tople vode zimi. U suštini je potreban 1 - 1,3 m2 pločastih kolektora po osobi, pa se prema ovome, za akumulator toplote računa potrebna zapremina od 60 do 80 litara po osobi. 

Slični proizvodi