Kotao na Pelet BURNiT PELL EASY 20 - Deutsche Technologie

BURNIT PELL EASY

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
KOTAO PELL EASY 20
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
216.615,60
259.938,72
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

 Kotao na pelet Burnit Pell Easy

Ekološki i visoko efikasni kotao na pelet Pell Easy projektovan je za sagorevanje drvenog peleta. Vodena obloga potpuno prekriva komoru za sagorevanje. Stopa efikasnosti dostiže 92%. Odobreno u saglasnosti sa EN 303-5, class 5.

Telo kotla je izrađeno od visokokvalitetnog čeličnog lima debljine 5mm za komoru za sagorevanje i 3mm za vodeni plašt.

  • Ekološki. Vrhunski kotao na pelet. Drvni pelet korišćen kao gorivo je obnovljivo gorivo sa minimalnim emisijama ugljenika i efikasnošću potpunog sagorevanja.
  • Automatski. Sve funkcije bojlera su potpuno automatizovane – za normalan rad bojlera nije potrebna ljudska intervencija. Usled poboljšanog algoritma sa opcionim podešavanjem mnoštva parametara, sistem može biti fino podešen prema bilo kom posebnom grejnom sistemu radi postizanja optimalne efikasnosti i potrošnje goriva.

Kao poseban oblik grejanja na drva, grejanje na pelet kombinuje tehnologiju kotlova na čvrsto gorivo sa vrlo visokom lakoćom upotrebe npr. kao kod kotlova na gas. Kako su ovi kotlovi doživeli ekspanziju na tržištu tako im je i opseg kapaciteta rastao, pa je sada moguće naći odgovarajući kotao skoro svake veličine i kapaciteta. 

Uopšteno, pojmovi kao što su peć na pelet i kotao na pelet i dalje su zbunjujući za neke korisnike. Ključna razlika između ova dva tipa: kotao na pelet se koristi kao izvor toplote za sistem centralnog grejanja i ceo objekat snabdeva toplotnom energijom, i u zavisnosti od sistema sanitarnom toplom vodom; peć na pelet, međutim, obično radi kao duvalica, i predaje deo količine toplote na sobni vazduh konvekcijom, ako ne zagreva vodu u sistemu grejanja. Često se postavlja u dnevnom boravku i na mestu ugradnje u velikom procentu odaje toplotu zračenjem što odaje osećaj ugodnosti. Ovaj efekat je pospešen protivpožarnim vratima sa staklom, što omogućava jasan pogled na proces sagorevanja. Međutim, ako peć na pelet zagreva i vodu za centralni sistem grejanja, ona takođe može grejati ceo objekat.

Peleti su najkompresovaniji oblik čvrstog goriva sa visokom kaloričnom vrednošću. Za proizvodnju peleta prema Nemačkom standardu DIN, koristi se 100% prirodnog drveta. Ova sirovina se proizvodi u velikim količinama od piljevine ili otpadnog proizvoda u drvoprerađivačkoj industriji.

Fino zrnasti ostaci drveta se kompresuju pod visokim pritiskom i sabijaju, koji se nakon toga presuje u cilindričnu formu. Sirovi materijal se skladišti i transportuje kada je dovoljno suv. Apsolutno suvo skladište je  neophodno, jer je ovo jedini način da se obezbedi kvalitetno gorivo, i da se dobije besprekorno i efikasno sagorevanje.

Slični proizvodi