Gorionik na pelet BURNiT pell eco - Deutsche Technologie

Gorionik na pelet BURNiT pell eco - Deutsche Technologie

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
GORIONIK PELET PELL ECO 35 KW
GORIONIK PELET PELL ECO 55 KW
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
71.405,10
85.686,12
117.351,00
140.821,00
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Gorionik na pelet BURNiT pell eco - Deutsche Technologie

Gorionik na pelet BURNiT pell eco - Deutsche Technologie projektovan je za sagorevanje drvenog peleta prečnika 6 – 8 mm i doprinosi visoko efikasnom i ekološkom procesu sagorevanja. Napravljen je od nerđajućeg čelika, prohrona odnosno inoxa, koji izdržava temperature do 1150°C. Ugrađeno mikroprocesorsko upravljanje obezbeđuje lak rad i optimalno sagorevanje.

Karakteristike proizvoda:

♦ Fotosenzor – prati snagu plamena gorionika

♦ Ugrađeni kontroler:

1) potpuno automatizovano paljenje i snabdevanje peletom;

2) upravljanje od strane sobnog termostata;

3) tajmer;

♦ Cev za snabdevanje se može rotirati za 360° kako bi se našla najbolja pozicija za povezivanje sa rezervoarom

♦ Suv bezkontaktni grejač obezbeđuje paljenje goriva

♦ Sigurnosni uređaji:

1) Savijena ulazna cev gorionika sprečava prelazak vatre iz gorionika u rezervoar za pelet;

2) Termostatska zaštita (80°C). Kada dostigne 80°C zaustavlja snabdevanje gorionika peletom i signalizira grešku;

3) Osigurač 10 A;

4) U slučaju nestanka struje, svi podešeni parametri će biti zapamćeni zahvaljujući memoriji. Sledeći put, gorionik nastavlja sa radom gde je prekinut.

Zbog sve veće pažnje koja se posvećuje alternativnim sistemima grejanja i činjenici da su cene peleta u poslednjih nekoliko godina znatno manje od fosilnih goriva, sve više i više potrošača postaje zainteresovano za upotrebu gorionika na pelet.

Za razliku od gasa ili gorionika na tečno gorivo, gorionik na pelet je gorionik na čvrsto gorivo. U njemu se drveni peleti pretvaraju u grejnu ili toplotnu energiju. Ta energija se onda može koristiti za grejanje vaših prostorija i za zagrevanje sanitarne tople vode.

U osnovi, kotao na pelet sa integrisanim gorionikom je konstruisan kao konvencionalni kondenzacioni ili nisko-temperaturni kotao. Značajna razlika je u snabdevanju gorivom, zato što se peleti kao čvrsta materija moraju prebaciti iz skladišta peleta u komoru za sagorevanje. To se obično vrši potpuno automatski: bilo putem vijčanog transportera ili snažnog ventilatora za usisavanje. Dovedeni u komoru za sagorevanje, peleti se pale pomoću upaljača ventilatora sa vrućim vazduhom.

Gorionici na pelet koji se posebno montiraju na kotlove rade na sličnom principu, s tim što su prilikom projektovanja takvog kotla korišćeni principi koji se primenjuju i kod gorionika na ulje i naftu. Skladištenje goriva i sam gorionik su odvojeni jedni od drugih, pri čemu je dovod automatski. Ovaj uređaj na pelet je klasifikovan kao "brzo podesivi", tj. dovod goriva se zaustavlja kada se u prostoriji dostigne željena temperatura, dođe do pregrevanja uređaja ili u slučaju kvara (npr. prekida napajanja) kotla. Kao rezultat toga, uređaj za zaštitu od toplotnog pražnjenja nije potreban.  

Slični proizvodi