Gasni kotao fasadni FERROLI DIVATECH D

Gasni kotlovi FERROLI DIVATECH D fasadni po super cenama u Expontu. Saznaj više.

* Usled čestih poskupljenja, ne možemo garantovati tačnost cena. Molimo, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.
** Expont doo nastoji da bude precizan u opisu proizvoda. Opisi nisu uvek kompletni, i mogu sadržati greške.

Naziv
Dimenzije
DIVATECH D F24
DIVATECH D F32
DIVATECH D F37
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
57.820,00
69.384,00
69.030,00
82.836,00
80.240,00
96.288,00
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

U gasnom kotlu sagorevanjem goriva nastaju vrući dimni gasovi čija se toplota kroz izmenjivače predaje vodi koja se nalazi u cevima radijatora i podnog grejanja.
 
Ulaganje u novo rešenje za grejanje na gas isplatiće se i Vama ali i životnoj sredini. Pored jednostavne instalacije i malih troškova ugradnje, prilikom zamene starog gasnog kotla, smanjujete i potrošnju energije do čak 30%.
 
Gasni kotao fasadni FERROLI DIVATECH D karakteristike
 
 ♦ Kombinovani gasni kotao za proizvodnju tople vode i grejanje, za ugradnju na otvorenom ili delimično zaštićenom prostoru do -5 ºC
 ♦ Gorionik otvorenog plamena sa elektropaljenjem, hermetični zatvoreno ložište sa prinudnom cirkulacijom i mikroprocesorskim sistemom kontrole
  Kapacitet gasnog kotla 25,8 kW , težina 32 kg (zidni)
  Tip izmenjivača: dupli izmenjivač koji odvaja krug grejanja i proizvodnje sanitarne vode .
  Gasni kotao DIVATECH F 24 D ima digitalnu komadnu tablu koja omogućava brzo jednostavno rukovanje kotlom, podesiv rad u režimu grejanja i sanitarne tople vode.
  3 brzinska pumpa sa anti zaustavnom funkcijom: uključuje se na nekoliko sekundi u slučaju 24 časovne neaktivnosti.
  EKO / COMFORT režim rada: Izbor Comfort režima omogućava da izmenjivač održava zadatu temperaturu povremeno paleći gasni kotao na minimum što omogućava da topla sanitarna voda bude dostupna odmah
 ♦ Kombinovani gasni kotao DIVATECH F 24 D ima kontrolni panel koji omogućava novu funkciju “ Temperature compensation fuction” koja omogćava povezivanje na spoljni senzor temperature (koji se kupuje kao dodatna opcija) uz koji kotao automatski prilogaođava potrošnju gasova prema spoljnim uslovima. Takođe postoje mogućnosti da na osnovu kompenzacone i offset krive korisnik izvrši modeliranje kapaciteta
 ♦ Gasni kotao DIVATECH F 24 D je moguće poveziati na solarne sisteme. Voda koja dolazi iz solara je precizno dogrejana od strane gasnog kotla samo u slučaju da je temperatura vode ispod željenje temperature.
 ♦ Konekcija dimovaoda nisu menjane, gasni kotao DIVATECH F 24 D koristi isi dimovod kao i kotao Domina.Novi dodaci su spoljni senzor i dupli senzor ( bezbednost i grejanje ) na krugu izmenjivača za grejanje.
 
 
Gasni kotlovi
 
Gasni kotlovi imaju sve potrebne elemente za nesmetano funkcionisanje i automatizovan rad sistema centralnog grejanja kao i pripreme sanitarne tople vode (STV). Zidni gasni kotao je najčešći kod sistema grejanja u stambenim i poslovnim prostorima. Gasni kotlovi zauzimaju malo mesta, tako da naženje mesta za kotao, bilo kondenzacioni ili konvencionalni, u Vašem domu neće prestavljati problem.
 
Sve veći broj gasnih kotlova ima mogućnost zagrevanja sanitarne tople vode te imate mogućnost izbora modela prema potrebi za STV, pa se i tu ostvaruje značajna ušteda u potrošnji elelktrične energije. Imaju relativno niske cene, kao i jednostavnu i jeftinu montažu.
 
Konvencionalni gasni kotlovi se dele na dva tipa
 
Samo grejanje: ovi sistemi su prilično slični starim, tradicionalnim kotlovima, jer uključuju rezervoar za sanitarnu toplu vodu i prateću opremu. Ovaj sistem je za Vas ako imate dovoljno mesta za smeštanje prateće opreme i ukoliko imate potrebu za čestim otvaranjem više slavina istovremeno. Pritisak vode neće opadati i porodica neće ostati bez tople vode.
 
Kombinovani: ovi sistemi su odlični ukoliko imate ograničen prostor u Vašem stanu. Kombinovani kotlovi su najkompaktnija opcija i ne zahtevaju dodatni rezervoar za sanitarnu toplu vodu, tako da se mogu smestiti u kuhinjski ormar, a sanitarna topla voda se na zahtev dobija direktno iz mreže. Oni su najbolje rešenje za stanove do dva kupatila, jer ukoliko je istovremeno otvoren veliki broj slavina dolaziće do smanjenja pritiska vode.

Slični proizvodi