Alupex cev cena povoljno

Alupex cev  cena povoljno

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
ALUPEX CEV U KOTURU 16x2
ALUPEX CEV U KOTURU 18x2
ALUPEX CEV U KOTURU 20x2
ALUPEX CEV U KOTURU 26x3
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
51,15
61,38
71,61
85,93
-
-
-
-
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Alupex cevi imaju široku primenu u instalacijama grejanja za distribuciju vode za piće i hlađenje pri visokim i niskim temperaturama, kao i za distribuciju vazduha. To su višeslojne cevi, sastavljene od nekoliko slojeva, gde je: unutrašnji i spoljašnji sloj cevi - umreženi polietilen, a središnji sloj aluminijum zavaren celom dužinom. Otporne su na koroziju i nagrizanje.
Maksimalna radna temperatura je 95ºC i pritisak 10 bara.
Ne propušta kiseonik, padovi pritiska su veoma mali, gde vremenom postaju konstantni.

Višeslojne cevi su otporne na mehanicka oštecenja. Za dodatnu mehanicku sigurnost mogu se postaviti u PE zaštitnoj rebrastoj cevi. Zaštitna cev ne može nadoknaditi toplotnu izolaciju.
Unutrašnji sloj cevi je od polietiiena, materijala koji se koristi u prehrambenoj industriji za ambalažu, na primer ambalažu za sokove i vodu. Cevi odgovaraju normativima za pijacu vodu prema Pravilniku o pijacoj vodi ( osnova direktiva EU, EN 805).
Korozija odnosno razjedanje materijala predstavlja u celicnim instalacijama problem, koji se povecava sa godinama korištenja.
U cevima je prisutna agresivnost transportovanog medija, spoljni sloj cevi mogu da razjedaju krec i cement. Višeslojne cevi imaju iznutra i spolja polietilen, koji je na te procese otporan.
Vodeni kamenac se na zidovima višeslojnih cevi ne sakuplja.

Slični proizvodi